Mam przejechane 18 tys 1.9 d i przy wciskaniu sprzęgła na biegu jałowym w pewnym momencie słychać jakby coś obcierało tak mniej więcej w połowie
i co teraz, pojadę do fachowców ? (aso) ale czy oni dadzą radę
ps. kupiłem przy odbiorze samochodu alu i po roku dowiedziałem się, że jeździłem z kluczem do kół, który nie wchodził do otworów w felgi - stąd moje wątpliwości.
proszę o diagnozę
pozdrawiam :wink:
też tak mam (44 000 przebiegu). Byłem w 2 aso i u niezależnego mechanika. Stwierdzili, że co któryś egzemplarz tak ma. U mnie nie wpływa to w żaden sposób na pracę sprzęgła, tyle że czasami słychać na biegu jałowym. Ktoś jeszcze ma takie objawy?
To można to naprawić czy nic z tego
martwię się, że może ten dźwięk się nasilić
pozdro
Dopóki nie będzie hałasowało na puszczonym sprzęgle to raczej bym się nie przejmował, chyba że hałas będzie bardzo gwałtownie narastał wraz z kolejnymi kilometrami.
O ile wiem to tak hałasuje łożysko do kupy z dociskiem i u mnie nawet po wymianie na nowy kpl. sprzęgła łącznie z dwumasą nic się w tym względzie nie zmieniło...
Oczywiście jeśli masz jeszcze gwarancję to jeździj do ASO z tym problemem, bo jakby coś się potem rozsypało to masz podkładkę, że zgłaszałeś kilka razy a oni mówili że jest OK.
Komentarz